ПП ГЕРБ свали политическото си доверие от общинския съветник в Общински съвет

...
ПП ГЕРБ свали политическото си доверие от общинския съветник в Общински съвет
Коментари Харесай

ГЕРБ свали политическото си доверие от общинския съветник в Стралджа Стефка Пенева

Политическа партия ГЕРБ смъкна политическото си доверие от общинския консултант в Общински съвет (ОбС) – Стралджа Стефка Пенева. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ – Ямбол, написа novini.bg.

С решението на Изпълнителната комисия на Политическа партия ГЕРБ от 15 януари нейното участие в партията е прекъснато. Като причина за това е посочено уронване престижа на организацията и държание, несъвместимо с полезностите и задачите на Политическа партия ГЕРБ.

В претекстовете на Предложението на Общинската организация на ГЕРБ -Стралджа за изключване на Стефка Пенева е маркирано, че като общински консултант тя редовно нарушава Устава на партията, отказвайки да извършва решенията общинското управление. На сесиите на Общинския съвет тя неведнъж гласоподава в несъгласие с взето в сходство с политиката на партията решение на общинското управление по даден проблем, което е отразено и в протокола от съответното съвещание на Общински съвет. Това не е изолиран случай, а постоянно срещана процедура, като по време на доста от сесиите нейното гласоподаване съответствува с гласуването на общинските съветници на Българска социалистическа партия.
Сред претекстовете в предлагането е посочено още, че Стефка Пенева не взе участие интензивно в политическия живот на партията, което е измежду най-важните й отговорности като общински консултант, изключително във връзка с поддържане връзката с гласоподавателите.
Като взима поради тези обстоятелства, Общинското управление на ГЕРБ Стралджа на свое съвещание през декември предходната година предлага на Стефка Пенева да приключи пълномощията си и да напусне общинския съвет, като даде опция на идващия представител от листата на Политическа партия ГЕРБ да бъде разгласен за общински консултант. На Пенева се дава и опция да продължи да работи за Политическа партия ГЕРБ като пълновръстен член на партията, със съответните права, отговорности и отговорности. Пенева изрично отхвърля да излезе от общинския съвет, което затвърждава подозренията, че водещ в тази ситуация е не публичният, а персоналният интерес. Така се стига до предлагането на Общинското управление за изключването й от партията, което е към този момент факт.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР